Apartmaji BULICA

BROCE - STON

Področje od Korčule do dubrovnika je zelo atraktivno za vse vrste ribolova, tako da je lokacija Stonskega zaliva odlično izhodiščno za ribolovne avanture na področje Mljeta, Pelješca in celotnega območja Elafitov.

Na lokaciji nastanitve je tudi narejen SLIP, ki je primeren za spust in dvig čolnov do 8 m dolžine. V bližini ni nobenega drugega primernega slipa.

Nekaj dejstev:

Jadransko morje je zaprto morje, ki je preko Otrantskih vrat povezano z Jonskim in preko njega z Sredozemskim morjem. Skupna površina jadranskega morja je 138 595 km2 in povprečne širine 159 km.

Ker je povprečna globina jadrana 173m se smatra kot plitko morje. Na področju Istre globina ni večja kot 50 m, pri Zadru okoli 100 m, medtem ko se v južnem jadranu spusti tudi do 1233 m. Procent slanosti je 3,83 %.

1.Polotok Pelješac

Tako kot otok Korčula in otok Pelješac ponujajo različne smeri in tehnike ribolova, odvisno na kateri strani ste. Severna obala, pri Malem stonu, zaradi pritoka reke Neretve nudi ohlajeno in razsoljeno morje. Obala je rahlo položena v morju, zato je lokalno bujna, peščena ali blatna. Tukaj se v številnih sezonah pjavlja veliko cipljov, jegulj in celih jat brancinov in orad. Južno obalo polotoka oblivajo toplejši in bolj slani morski tokovi. ​​Dno vzdolž celotne obale je kamnito in prekrito z algami. Tu najdemo stalne habitate škaprine, zobatcev, šargov, kirnj, ugorjev in veliko drugih rib.

2.Otok Mljet

Otok Mljet je zraven Kornatov in otoka Palagruže eden najpomembnejših ribolovnih oaz na Jadranskem morju. Ribe in školjke s teh območij so veliko boljše od vseh drugih.
Dno morja z Mljetom je mešano. Dosega področja, ki so pokrita s skalnato oplaščenem dnom, koralnimi kamninami, peščenimi in blatnimi področji. Z bujnim področjem vegetacije okoli številnih otokov in čeri najdemo habitat z veliko pomembnih vrst rib - zobatec, kavala, kirnja, jastog, orada, osliča, brancin.

3.Elafiti

Dubrovniška ribolovna cona je razširjena od Stonskega kanala na severu do vrat Boke Kotorske na jugu. Območje je edinstveno za številne otoke, kanale, hride, zalive in zalive z bogato podmorsko pokrajino.
Niz Elafitskih otokov - Šipan, Lopud, Lokrum in Koločep imajo zelo podobno podmorje - večinoma skalnato, pokrito z algami ki je bogato z oradami, ugorji, murenami zobatci, škarpenami, kirnjami, pagarji in tudi gofi, predvsem na zunanjem delu.